» Over ex-Jehovah's getuigen.

Ex Jehovah's Getuigen

Over het algemeen genomen zul je van weinig religies actieve ex-leden vinden. Misschien zijn Ex-Jehovah's Getuigen wel een uitzondering.

Maar waarom zijn zij zo actief? Kunnen ze niet gewoon stoppen met de Jehovah's Getuigen en verder gaan met hun leven, zonder zich verder met die religie bezig te houden? Velen Ex-Jehovah's Getuigen zullen dit het liefst ook gewoon doen. Maar wie ooit een Getuige van Jehovah is geweest zal nog lang worden achtervolgd door de gevolgen van die verbondenheid. Uitgesloten personen zijn in één klap een groot deel de familie-banden en vriendschappen kwijt die ze eerder hadden.
Jehovah's Getuigen behoren zich niet te verdiepen in hun eigen organisatie buiten de lectuur om van diezelfde organisatie. Veel Ex-getuigen zullen dit uiteindelijk alsnog doen. (Meestal gebeurd dit vanzelf wanneer ze opzoek gaan naar zogenaamde 'lotgenoten').
Zodra ze zich verdiepen in de Organisatie van Jehovah's Getuigen begrijpen ze meteen waarom dit altijd is afgeraden; De waarheid over die organisatie wordt aan ze geopenbaard en de Ex-getuigen voelen zich ontgoogeld en genomen...

 

Ex-Getuigen die verder gaan met hun leven komen ook opeens in aanraking met vele nieuwe zaken. Vooral als persoon is opgegroeid als Jehovah's Getuige gaat er een nieuwe wereld open. Opeens kan die persoon mee doen met de feestdagen die door de organisatie werden afgekeurd; Zo kan een volwassen iemand voor het eerst zijn/haar verjaardag vieren, De gezelligheid van Sinterklaas en/of Kerst meebeleven. Ze merken dan dat het gezellige (familie) aangelegenheden waar niets raars aan is.

Sommige personen kunnen ook nog eens worden achtervolgd door angsten die zijn gevoed in hun leven als Jehovah's Getuigen. Velen komen ooit in een fase terecht waarin zij zich afvragen: “Wat als de Jehovah's Getuigen toch de waarheid verkondigen”? Ze zijn dan bang voor Armageddon; de vergeldingsdag van God die alleen de Jehovah's Getuigen zullen overleven.
Ook kunnen personen bang zijn voor kwade krachten zoals Demonen. De lectuur van Jehovah's Getuigen waarschuwt bijvoorbeeld dat muziek demonisch kan zijn en zelfs dat films demonisch kunnen zijn. Heel de wereld ligt immers in de macht van Satan en zijn demonen, leert het Wachttorengenootschap. Op sommige websites wordt zelfs behandeld dat de lectuur verborgen afbeeldingen rijk is. Dat Jehovah's Getuigen (en Ex-getuigen nog een tijd) hier bang van worden is niet zo heel raar.

 

Velen zien opeens dat vooral personen die al een zware mentale rugzak met zich meedragen makkelijk ten prooi kunnen vallen aan het Wachttorengenootschap. En ze betreuren het dat zei er eens aan meewerkte om geestelijk zwakke personen aan het Wachttorengenootschap over te leveren.

Het is niet vreemd dat veel Ex-Getuigen een uitlaatklep nodig hebben. Zelfs als er geen behoefte is aan een uitlaatklep willen Ex-getuigen andere onschuldige personen behoeden voor de grote misstap zich in te laten met de Jehovah's Getuigen en zo ten prooi vallen aan het Wachttorengenootschap. Dit doen zij terwijl ze ondertussen gewoon verder gaan met het leven en zoveel mogelijk van het leven genieten.
Ook is er een redelijke groep die zichzelf nog steeds als een Getuige van Jehovah bezien maar een afkeer hebben tegen het Wachttorengenootschap. Dit hoeven niet perse uitgesloten personen te zijn.

De getuigenissen tegen het Wachttorengenootschap vallen zeker binnen de grenzen van vrijheid van meningsuiting. En als de Getuigen van Jehovah hun religie mogen verkondigen hoeven Ex-leden van die organisatie zeker niet stilzwijgend toe te kijken...
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Discussie

 • Op internet zijn diverse forums te vinden over Jehovah's Getuigen.

  Hier een paar voorbeelden:

  Discussiebord over het Wachttoren-Genootschap

  Hier is iedereen welkom. Er is geen lidmaatschap en iedereen is er vrij om te posten.

  Paradise Café

  Dit forum is ideaal voor de Jehovah Getuige die twijfels heeft over de organisatie. Veel leden van dit forum geloven in God en bouwen elkaar op in "het geloof zonder de wachttoren organisatie". Anders denkenden (ex getuigen die bijvoorbeeld athëist zijn geworden) hebben er tegenwoordig ook enige speel ruimte.

Bedankt.

 • Beste bezoeker, Ik wil je hartelijk bedanken voor het bezoeken van deze website. Kom gerust nog eens een keer langs. Als je wilt kun je een bericht in mijn gastenboek achterlaten. Daar kom je door op "Gasten" te klikken boven aan deze website.

Gastenboek

 • Voor wie iets wil achter laten in het gastenboek: Je kunt geen al te lange berichten plaatsen. En helaas krijg je geen waarschuwing wanneer je bericht te lang is.

Copyright 2002-2018